Begränsa rättigheter till dokumentkategorier

Detta är en supportartikel som endast avser version 5. Är du användare av version 6, kontakta vår support

Under dokument och navigera i menyn till vänster bygger du upp dokumentkategorier i valfria nivåer. För att begränsa rättigheterna på en kategori så klickar du på administrera uppe till höger och navigerar dig till den nivå (kategori) du vill begränsa åtkomst på. Alla dina kategorier visas först när du klickat på administrera. Som standard visas enbart kategorier som det finns publicerade dokument under.

Nedan har jag navigerat mig ner till kategorin Huvudprocess och klickar på ändra kategori eller på begränsa. Börja med att klicka i ”Aktivera åtkomstskydd för” Här kan jag välja att enbart ge tillgång till dokument i mappen till enskilda användare genom att klicka på + till höger om användare eller välja att begränsa kategorin till grupper eller avdelningar. Alla användare som läggs upp kan kopplas till en avdelning. Avdelningarna skapas under Personal och Inställningar i menyn till vänster. Grupper administreras under Dokument – Inställningar – Grupper.

Uppmärksamma

Tänk på att alla dokumentkategorier som skapas under den begränsade kategorin kommer att ärva samma behörighet.

Tips

Det kan vara en fördel att begränsa rättigheter till enbart grupper. Grupper används för distribution av dokument och läskvittens. En användare kan vara kopplad till flera grupper.