Begränsa åtkomst på fält

I dina formulär kan du avgränsa behöriga användare från åtkomst till specifika fält, sektioner, grupper eller repeterande fält i formuläret.

Tips

Denna funktion är lämplig att använda när man vill koppla in leverantörer, kunder eller andra utomstående användare i systemet.

De avgränsningar du kan göra är:

• dölja fält, sektioner, grupper och repeterande fält helt och hållet
  • enbart möjliggöra så att de kan se information
  • möjliggöra så att de kan fylla i information men ej ha rätten att ändra informationen efter att ärendet sparats av användaren.

Uppmärksamma

När du gör begränsningar i ett formulär där du aktiverat Publik registrering heter profilen Embed profile.

Markera det fält du vill sätta begränsad behörighet till och välj Åtkomst i fältegenskaperna. Välj därefter Specifik profil och gör lämpliga avgränsningar för respektive profil för det specifika fältet.

begränsa åtkomst i formulär