Dela ärenden publikt

Denna funktion kan du använda för att enkelt dela ett ärende med en extern part. Du skickar bara en länk till mottagaren så kan han/hon läsa hela eller delar av det delade ärendet. Mottagaren behöver ingen inloggning och du kan skydda länken med både lösenord och giltighetstid.

Allt du behöver göra för att möjliggöra delning av ärenden är att aktivera funktionen i ditt formulär. Öppna ditt formulär och välj fliken Avancerat och Addons och installera funktionen Dela ärende publikt.

När funktionen är installerad har du också möjlighet att begränsa vilka delar av ärendet den externa mottagaren ska kunna se när du väljer att dela ärendet publikt.

Begränsningarna gör du genom att markera en sektion eller ett fält. Välj sedan Åtkomst-> Specific Profile-> Public_Profile och markera alternativet Dold.

Nu har du aktiverat möjligheten för publik delning av ärenden samt bestämt vilka sektioner / fält av ärendet som mottagaren ska kunna se. Som ett sista steg i inställningarna måste du nu aktivera Dela ärende publikt för de profiler som har åtkomst till formuläret och ska ha behörighet till att dela ärenden publikt.

Tips

Kombinera Dela ärende publikt med funktionen Publik registrering.