Dela ut rättigheter till profiler i ett formulär

För att ge en profil behörighet till ett formulär går du till ”Ärende” och ”Inställningar”.
När dina skapade formulär visas för du muspekaren över det formulär du vill dela ut rättigheter till. Nu visas en ikon i form av ett hänglås i det övre högra hörnet på formuläret. Klicka på hänglåset så visas en översiktsbild över alla profiler som du skapat i systemet.
Dela ut rättigheter till ett formulär
Översiktsbilden ger dig en snabb överblick över vilka profiler som har åtkomst till formuläret och vilka som saknar åtkomst. Genom att klicka på siffran vid varje profil kan du också se vilka användare som är kopplade till profilen.
Klicka på den profil du vill dela ut åtkomst till och gör lämpliga åtkomstinställningar.

Dela ut rättigheter till formulär_visa profiler

Uppmärksamma

Tänk noga igenom vilken åtkomst du delar ut till en profil så att användarna inte får se för mycket men inte heller för lite.

Inställningar rättigheter

Du kan även dela ut rättigheter till ett formulär från menyn ”Administratör” och ”Profiler”.
De formulär profilen inte har åtkomst till är gråskuggade och genom att klicka på ett skuggat formulär kan du också dela ut behörighet till formuläret. Fördelen med detta alternativ är att du från denna vy snabbt får överblick över vilka formulär profilen har åtkomst till och inte.

Profiler dela ut rättighet till formulär