Fälttyp - Personer

I fälttypen Personer administrerar du vilka användare som ska kunna väljas som mottagare i ett ärende. Du kan välja aktivera alla, eller handplocka några få användare som möjliga mottagare. De användare som är valbara när du befolkar  personlistan är de som tilldelats behörighet till det skapade formuläret. Saknar du någon användare så bör du se över så att denne fått åtkomst till formuläret.

Tips

Skapa gruppmottagare om du vill att ett ärende ska kunna distribueras till flera mottagare samtidigt.

Personer

Skapa gruppmottagare

Funktionen för att skapa grupper hittar du under fliken Inställningar i den högra kolumnen när du skapar formuläret. Klicka på ikonen plustecken för att namnge din grupp, t.ex marknad. När gruppen är skapad väljer du de användare som ska ingå i gruppen i fältet Användare. När gruppen är skapad måste du gå personlistan där gruppen ska vara valbar som mottagare och lägga till gruppen i personlistan.

gruppmottagare