Inställningar för lösenord och säkerhet

Under ”Administratör” och ”Inställningar” i menyn till vänster hittar du grundinställningarna för ert system. Klicka på länken Lösenord/säkerhet. Här kan du bland annat styra längden på era lösenord, tvinga lösenordsbyte generellt för alla användare mot ett satt tidsintervall mm.
Vill ni utöka säkerheten ytterligare så kan ni begränsa vilka IP-adresser som skall kunna komma åt systemet.

Om du fyller i fältet Dagar under rubriken Påminnelse för automatisk inaktivering av användare så får du som administratör en avisering i systemet om att en tidsbegränsad användare snart håller på att inaktiveras. Påminnelsen skickas ut ”X antal dagar” före det datum du angett i fältet ”Giltig t.o.m.” under fliken rättigheter när du skapade användaren.

Tips

En inställningssida som hanterar systemsäkerhet med med bl.a. val för längden av användares lösenord, möjlighet att tillåta hämtning av användarens egna lösenord och låsning av åtkomst till inloggningssidan till vissa IP-adresser.