Skapa nytt formulär

För att skapa ett nytt formulär väljer du ”Inställningar” under ”Ärendemenyn”. Du kan välja Skapa nytt formulär för att bygga ett formulär själv helt från grunden eller välja att ladda hem ett färdigt formulär från vår Webbshop.

Skapa nytt formulär

När du valt ”Skapar nytt formulär” klickar du på ikonen med en penna för att namnge ditt formulär, välja ikon, färg och förkortning. Ett formulär består alltid av minst en sektion och du kan enkelt dra och släppa så många nya sektioner du vill till ditt formulär. Varje sektion fyller du sedan med olika fälttyper t. ex textfält, checklistor, värdelistor, datumfält, personlistor etc. Respektive fälttyp och hur du bästa använder dem finns beskrivet här på supportsidorna.

Tips

Ett bra tips är att numrera formuläret i rubriksättningen, tex 01. och sedan skriva in formulärtiteln. Detta, tillsammans med färgkodningar kan underlätta när ni har skapat många formulär.