Skicka dokument för granskning

Detta är en supportartikel som endast avser version 5. Är du användare av version 6, kontakta vår support

Ett skapat dokument eller en ny version (utgåva) av ett dokument går att skicka för granskning. När du skickar ett dokument för granskning får dina användare en avisering och ett e-postmeddelande innehållande en länk till dokumentet de förväntas granska. Användarna kan då kommentera, ge tummen upp och tummen ner på ditt dokument. Dokumentet som du skickat för granskning kommer att hamna under DokumentMina dokument i menyn till vänster och under fliken att göra under listan Skall granskas av mig

Uppmärksamma

Om du skall skicka ett dokument för granskning måste dom du skickar till vara användare. Alla användare oavsett behörighet kan granska ett dokument.

Välj sedan vilka användare du vill skall granska ditt dokument genom att klicka på Lägg till deltagare.

När du valt in användare kan du välja att skriva en kommentar till alla som visas i listan ovanför kommentarsfältet. Välj sedan skicka för granskning. De valda användarna får då en avisering och ett e-postmeddelande innehållande en länk till dokumentet samt den kommentar du skrivit.

När du skickat dokumentet för granskning visas nedanstående sida.

Vill du avbryta granskningen så klickar du på pilen uppe till höger.

Dokumentet du skickat för granskning hittar du under DokumentMina dokument i menyn till vänster under fliken mina skapade under listan ”Har skickats för granskning”

Antingen går användaren som fått uppdraget att granska ditt dokument via länken i sitt e-postmeddelande eller via aviseringen i systemet. Dokumentet som skall granskas visas också för användarna under Dokumentmina dokument i menyn till vänster och under fliken ”att göra”

Då användaren klickar på aviseringen så kan användaren välja att skjuta fram detta med funktionen ”snooze”. Då kommer systemet att påminna användare igen om denna granskning.

Användaren granskar dokumentet, ger tummen upp, tummen ner och kommenterar möjligen dokumentet.

När dina kollegor har granskat dokumentet du skickade får du tillbaka en avisering från respektive användare. Du får också ett e-postmeddelande med länk till dokumentet som de granskat.

Då du öppnar någon av ovanstående aviseringar visas ditt dokument enligt bilden nedan. Här ser du dina kollegors kommentarer. Här kan du ändra dokumentet och då avbryts granskningen eftersom dokumentet har ändrats och du får sedan skicka dokumentet för granskning på nytt. Väljer du Publicera dokumentet eller Inte ännu så ligger dokumentet kvar för granskning hos dom som ännu inte granskat det. Dokument som ska granskas visas under DokumentMina dokument och fliken mina skapade hos den som skickat dokumentet för granskning